Οδηγός για μία επιτυχημένη ανταλλαγή!

Τι πρέπει να έχει μία σωστή καταχώρηση προϊόντος, για να αυξήσουμε τις πιθανότητες να προσελκύσουμε ενδιαφέρον για αυτό που έχουμε ή θέλουμε να ανταλλάξουμε;

1. Σωστή κατηγορία είδους

Η επιλογή της σωστής κατηγορίας και στη συνέχεια της αντίστοιχης υποκατηγορίας είναι το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα της καταχώρησης σου! Διάλεξε από τις διαθέσιμες επιλογές την κατηγορία και την υποκατηγορίας της που προσδιορίζει καλύτερα το προϊόν ή την υπηρεσία που θέλεις να καταχωρήσεις.

Όσο πιο αναλυτικό το βάθος και πιο συγκεκριμένο, τότε αυξάνονται οι πιθανότητες να εμφανιστεί η καταχώρησή σου στην υποκατηγορία που θα την αναζητούν οι άλλοι traders!

2. Καλό, περιγραφικό και σύντομο τίτλο.

Είναι το δεύτερο σημαντικότερο στοιχείο που πρέπει να προσέξεις στην καταχώρησή σου. Αν ο τίτλος σου κάνει κατανοητό το τι προσφέρεις ή ψάχνεις, τότε έχεις περισσότερες πιθανότητες: α. να κάνει κλικ όποιος ενδιαφέρεται δυνητικά για αυτό που πουλάς και β. να εμφανιστεί η καταχώρησή σου στα αποτελέσματα αναζήτησης που είναι σχετικά με το προϊόν σου.

Πολλοί θεωρούν ότι βάζοντας στον τίτλο τους πολλά keywords (λέξεις κλειδιά) που είναι λίγο ή και καθόλου σχετικά με το προϊόν / υπηρεσία που πουλάνε, αυξάνουν τις πιθανότητες να βρουν αγοραστές, γιατί εμφανίζονται σε περισσότερες αναζητήσεις και -ενδεχομένως- προσελκύουν περισσότερα κλικς. Είναι βέβαιο όμως ότι με αυτή την πολιτική θα έχετε λιγότερες πωλήσεις και ενδεχομένως να προκαλέσετε και δυσαρέσκεια στην κοινότητα της tradeNOW, μιας και δυσκολεύετε την ζωή των υπόλοιπων traders.

3. Αναλυτική περιγραφή.

Μην τσιγκουνεύεστε 2 λεπτά για να περιγράψετε λίγο πιο αναλυτικά το προϊόν ή την υπηρεσία που έχετε καταχωρήσει. Είναι σημαντικό για τον κάθε ενδιαφερόμενο να έχει σαφή εικόνα του τι πουλάτε. Τους γλυτώνετε χρόνο, τους μειώνετε τους ενδοιασμούς. Επίσης, κάποιοι άνθρωποι δεν θέλουν ή δεν έχουν την δυνατότητα να διαθέσουν χρόνο για διευκρινιστικές ερωτήσεις. Αυτούς τους χάνετε από ενδεχόμενους πελάτες. Θα στραφούν σε άλλους traders με πιο σαφείς καταχωρήσεις.

4. Φωτογραφίες, video, φωτογραφίες!

Πάντα φωτογραφία, για πιο επιτυχημένες ανταλλαγές!

Ναι, το γράφουμε 2 φορές: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ! Είναι στατιστικά καταγεγραμμένο τα τελευταία 15 χρόνια που ο άνθρωπος κάνει συναλλαγές μέσω internet, ότι οι καταχωρήσεις προϊόντων με καλές φωτογραφίες έχουν περισσότερες πιθανότητες να πουληθούν.

Ανταλλαγές βιβλίων

Ανέβασε την φωτογραφία σου για πιο επιτυχημένες ανταλλαγές!

Δεν θέλει πολύ χρόνο! Βγάλε δύο – τρεις (άντε μία!) φωτογραφίες και ανέβασέ τις στην καταχώρησή σου για να τραβήξεις περισσότερους ενδιαφερόμενους.

5.    Βάλε ετικέτες (tags)

Πρόσθεσε όσα περισσότερα tags (ετικέτες) μπορείς, που να σχετίζονται με την καταχώρησή σου, έτσι ώστε να αυξήσεις τις πιθανότητες εμφάνισης του προϊόντος σου, στα αποτελέσματα αναζήτησης.

6. Spread the word!

Όλοι μας, λίγο ή πολύ, έχουμε πλέον τον δικό μας χώρο στο διαδίκτυο. Είτε αυτός είναι ένα blog, είτε είναι ένα forum στο οποίο είμαστε μέλη, είτε (πιο συνηθισμένο) είμαστε μέλη σε ένα social network (π.χ facebook, linkedin, twitter). Αυτός ο χώρος, εκτός από χώρος έκφρασης και συναναστροφών, είναι και ένας ιδανικός χώρος να προβάλλουμε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που θέλουμε να ανταλλάξουμε.

Χρησιμοποιήστε τα social media buttons που προσφέρει η tradeNOW για την προώθηση μέσω των φίλων σας των ΕΧΩ και ΘΕΛΩ σας.

 

Εσείς τι άλλο έχετε να προτείνετε στους υπόλοιπους traders για να προσελκύσουν περισσότερο ενδιαφέρον στις ανταλλαγές τους;Leave a Reply