Οι ελέυθεροι επαγγελματίες στην ανταλλακτική οικονομία

Τι κοινό έχει ένας γραφίστας μ’ έναν ηλεκτρολόγο; Ένας γιατρός μ’ έναν υδραυλικό; Αν σ’ αυτούς προστεθούν ένας δικηγόρος, ένας ψυκτικός, ένας εργολάβος οικοδομών;

Είναι απλό: Για όλους αυτούς και κάθε ελεύθερο επαγγελματία, υπάρχει πλέον ένα νέο, σύγχρονο και αποτελεσματικό κανάλι διάθεσής των υπηρεσιών τους, το οποίο συνδυάζει την παλαιότερη μορφή οικονομίας με την νεότερη τεχνολογία – η διαδικτυακή πλατφόρμα ανταλλαγών tradeNOW.

TradeNOW_3

Μία απλή εγγραφή στην πλατφόρμα της tradeNOW δίνει πρόσβαση σε μία διαρκώς αυξανόμενη ομάδα χιλιάδων μελών, για τους οποίους η ανταλλαγή προϊόντων και υπηρεσιών αποτελεί ήδη τρόπο ζωής. Με την απλή ανάρτηση των «Έχω» και των «Θέλω» του, ο επαγγελματίας ξεκινάει αμέσως να επωφελείται όχι μόνο μέσω της προβολής του, αλλά και από την κάλυψη δικών του αναγκών για προϊόντα ή και υπηρεσίες.

Έτσι ο γραφίστας που τώρα φτιάχνει το ατελιέ του έχει ένα νέο τόπο συνάντησης με τον ηλεκτρολόγο που θέλει να αλλάξει επιτέλους τις επαγγελματικές του κάρτες. Ο γιατρός που κάνει ανακαίνιση στο ιατρείο του συναντάται στην πλατφόρμα της tradeNOW με τον υδραυλικό ο οποίος κλείνει επιτέλους εκείνο το τσεκάπ που αμελεί εδώ και μήνες.

Ακόμα και στις περιπτώσεις που δεν προκύπτει άμεσα ανταλλαγή μεταξύ των δύο, μπορεί κάποιος προσφέροντας τις υπηρεσίες του να πληρωθεί σε trade points (το εναλλακτικό νόμισμα της πλατφόρμας) και να τα διαθέσει αργότερα, αγοράζοντας αυτά που έχει ανάγκη. Οι προοπτικές για ανταλλαγή είναι απλώς αναρίθμητες!Leave a Reply